Lähetystyö

Lähetystyö

Kiuruveden Helluntaiseurakunta on tehnyt lähetystyötä jo 1950- luvulta saakka. Eri evankeliumeissa kerrotaan useita tilanteita, joissa Jeesus antaa määräyksen ja valtuutuksen evankeliumin levittämisestä kaikkialle maailmaan, pelastukseksi ihmisille. Lähetyskäskyn toteuttaminen on seurakunnan olemassaolon oikeutus.

Kiuruvedellä vaikuttaneita evankelistoja on lähtenyt lähetystyöhön mm. Uruguayhin ja Thaimaahan. Paikallisista läheteistä Veikko Mähönen lienee ensimmäinen. Hän vaikutti Etiopiassa 1950-luvun alussa.

Etiopia oli lähetystyön kohteena alkaen vuodesta 1961. Eripuolilla Etiopiaa lähetystyöntekijöinä olivat Aino ja Kyösti Roininen. Anneli ja Heikki Kumpulainen toimivat Etiopiassa 1990 – 2001 lähetys- ja kehitysaputyössä sekä viimeisimmäksi lyhyinä työprojekteina Indonesiassa ja Pakistanissa.
Vuosien 1980 – 2000 välisenä aikana seurakunnan yhtenä lähetystyön kohteena oli Thaimaa, jolloin tuettiin kristillistä radiotyötä sekä Anne-Päivi ja Veli-Matti Kärkkäisen ja Sirpa ja Erkki Lahtisen perheitä. Lisäksi Thaimaassa tekivät turistityötä Juhani ja Irma Waarna 2000 luvulla, Pattayalla ja Phuketissa. He olivat myös auttamassa Tsunamin uhreja. Tätä ennen he olivat olleet 90 luvulla turistityössä Floridassa.

 

1990- luvun alussa avautui mahdollisuus uudenlaiseen lähetystyöhön Venäjän Karjalassa
Suomenlahdelta Vienanmerelle ulottuvalla alueella. Kiuruveden Helluntaiseurakunta yhdessä monien muiden Savon seurakuntien kanssa osallistui tähän työhön. Kohteina oli Soutjärvi ja vankilatyö Nadvoidsan ja Tzekesan vankiloissa. Soutjärvelle Äänisen rannan kylälle, noin 80 km Petroskoista etelään, rekisteröityi vuosituhannen vaihteessa itsenäinen seurakunta.

Kiuruveden helluntaiseurakunta tukee monia erilaisia lähetys- ja kehitysyhteistyö kohteita eri puolilla maailmaa. Yksittäiset seurakuntamme jäsenet ovat osallistuneet omalla työpanoksellaan viikoista muutamiin kuukausiin kestävillä työjaksoilla eri lähetyskohteissa.  

Nykyään tuemme Venäjällä asuville suomensukuisille kansoille tehtävää Raamatunkäänöstyötä tukemalla taloudellisesti Miia ja Juhani Makkosen perhettä, heidän työtään. Lisäksi tuemme taloudellisesti Israelissa "Immanuel" lasten päiväkotia ja ICEJ:n työtä. Edelleen teemme jossain määrin Karjala työtä, tukemalla Nadvoitsan helluntaiseurakuntaa Venäjän Karjalassa, sekä tekemällä joitakin aktiomatkoja.